W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Dip z anchois

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Dip z anchois

Błyskawiczny sos do maczania surowych warzyw lub kawałków chleba. Składniki zazwyczaj mamy w domu, jest to więc zakąska typu awaryjna (niespodziani goście wcale nie zbierają się do wyjścia, a w brzuchu burczy...).

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4-6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • puszeczka filecików anchois
  • 3 jajka na twardo
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 200g dobrego serka homogenizowanego
  • cytryna

Dip z anchois - Opis przyrządzania:

Anchois osączamy z oliwy i drobno siekamy. Jajka obieramy ze skorupek i też drobno siekamy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Mieszamy razem twarożek, anchois, jajka i szczypiorek. Solimy i - pardon - pieprzymy do smaku, po czym doprawiamy jeszcze odrobiną soku z cytryny. Wstawiamy do lodówki do czasu podania.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: jajka

Kiedy przygotować Dip z anchois: można zrobić wcześniej

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku



Podziel się linkiem:




Komentarze: