Grzaneczki z klasycznym wierzchem z tuńczyka. Delikatne i bardzo smaczne, są doskonałą zakąską do białego wina.
Kraj pochodzenia: Włochy
Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Crostini z pastą z tuńczyka - Opis przyrządzania:
Świeżo ugotowane ziemniaki rozgniatamy na piure. Tuńczyka odsączamy z oleju na sitku. Dodajemy do piure i miksujemy razem na gładką masę. Solimy i - za przeproszeniem - pieprzymy do smaku. Dodajemy majonez oraz osączone z zalewy i drobno posiekane kapary. Jeszcze raz starannie mieszamy. Crostini pogrzewamy chwilę w piekarniku, aż będą ciepłe. Smarujemy pastą, ozdabiamy całymi kaparami i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Crostini z pastą z tuńczyka: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | WrzesieÅ„ 2023 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |