W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Crostini z pastą z tuńczyka

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przystawka

Crostini z pastą z tuńczyka

Grzaneczki z klasycznym wierzchem z tuńczyka. Delikatne i bardzo smaczne, są doskonałą zakąską do białego wina.

Kraj pochodzenia: Włochy

Liczba porcji: 8

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 250 g (ćwierć kilo) ziemniaków
  • 250 g (ćwierć kilo) tuńczyka w oleju
  • 6 łyżek majonezu
  • 50 g kaparów
  • cytryna
  • 16-25 crostini

Crostini z pastą z tuńczyka - Opis przyrządzania:

Świeżo ugotowane ziemniaki rozgniatamy na piure. Tuńczyka odsączamy z oleju na sitku. Dodajemy do piure i miksujemy razem na gładką masę. Solimy i - za przeproszeniem - pieprzymy do smaku. Dodajemy majonez oraz osączone z zalewy i drobno posiekane kapary. Jeszcze raz starannie mieszamy. Crostini pogrzewamy chwilę w piekarniku, aż będą ciepłe. Smarujemy pastą, ozdabiamy całymi kaparami i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować Crostini z pastą z tuńczyka: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: