Bardzo smaczne grzaneczki z oryginalnym wierzchem. Ślimaki kupujemy już przygotowane (w puszkach), nie musimy ich łapać sami.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Crostini z kozim serem i ślimakami - Opis przyrządzania:
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy czosnek i smażymy na małym ogniu, aż zmięknie, ale jeszcze się nie przyrumieni. Dodajemy garść drobno siekanych listków pietruszki i ślimaki. Podgrzewamy, aż ślimaki będą gorące. Crostini podgrzewamy chwilę w piekarniku, aż będą ciepłe. Każdą smarujemy kozim twarożkiem, na wierzch nakładamy trochę ślimaków z czosnkiem i ziołami. Posypujemy rozgniecionymi ziarenkami różowego pieprzu. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować Crostini z kozim serem i ślimakami: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |