Ta sałatka niewiele ma wspólnego z popularną, "plastikową" surówką z sieciowych lokali. Kolorowa i chrupiąca jest smacznym dodatkiem do smażonego i pieczonego mięsa.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Coleslaw, czyli surówka z kapusty - Opis przyrządzania:
Kapustę włoską i czerwoną szatkujemy cienko ostrym nożem. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubej tarce. Rzodkiewki ścieramy na tarce. Czerwoną paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Dymkę siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy w dużej misce. Dodajemy garść siekanej natki. Sałatkę mieszamy ze majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Coleslaw, czyli surówka z kapusty: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |