Bardzo zabawne danko dla małej ilości osób; świetne na przykład do pojadania we dwoje przy oglądaniu filmu na DVD. Przydałoby się jeszcze czerwone wino...
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 2-4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ciepły camembert z czosnkiem - Opis przyrządzania:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ser wyjmujemy z opakowania i zdejmujemy papier lub folię. Ścinamy skórkę z wierzchu, zostawiając ją na spodzie i po bokach. Camembert wkładamy do żaroodpornego naczynia o tej samej wielkości, co krążek sera. Jeśli ser był w drewnianym (wiórowym) pudełeczku, wkładamy go po prostu do tegoż pudełeczka, oczywiście stroną bez skórki do góry. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Posypujemy nim camembert. Ser wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie delikatnie mieszamy płynny już ser, uważając, by nie przebić skórki. Wlewamy wino i trzymamy ser w piekarniku kolejne 10 minut. Podajemy ser ciepły, z różnymi surowymi warzywami i bagietką do maczania.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Ciepły camembert z czosnkiem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |