Smaczna i sycąca sałatka z różnych odmian fasoli. Świetna jako dodatek do kawałka mięsa z rusztu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ciepła sałatka z fasoli - Opis przyrządzania:
Fasolkę oczyszczamy z ogonków i kroimy w dwucentymetrowe kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Wrzucamy czosnek, zieloną fasolkę, paprykę i pieczarki. Dolewamy łyżkę octu balsamico i dusimy 5 minut, co jakiś czas mieszając. Wszystkie rodzaje fasoli w puszce bardzo dokładnie osączamy na sicie. Dodajemy do warzyw na patelni, mieszamy i podgrzewamy. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Ciepła sałatka z fasoli: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna