W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Ciepła sałatka z fasoli

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sałatki

Ciepła sałatka z fasoli

Smaczna i sycąca sałatka z różnych odmian fasoli. Świetna jako dodatek do kawałka mięsa z rusztu.

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • oliwa z oliwek
  • średniej wielkości cebula
  • ząbek czosnku
  • mała czerwona papryka
  • garść zielonej fasolki szparagowej
  • 5 małych pieczarek
  • ocet balsamico
  • mała puszka fasolki flageolet
  • mała puszka białej fasoli
  • mała puszka czerwonej fasoli

Ciepła sałatka z fasoli - Opis przyrządzania:

Fasolkę oczyszczamy z ogonków i kroimy w dwucentymetrowe kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Wrzucamy czosnek, zieloną fasolkę, paprykę i pieczarki. Dolewamy łyżkę octu balsamico i dusimy 5 minut, co jakiś czas mieszając. Wszystkie rodzaje fasoli w puszce bardzo dokładnie osączamy na sicie. Dodajemy do warzyw na patelni, mieszamy i podgrzewamy. Podajemy natychmiast.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Ciepła sałatka z fasoli: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Ciepła sałatka z fasoli przepisy:

  • Sałatka z zielonej fasolki z Bali
    Lista składników, jak to zwykle przy egzotycznych przepisach bywa, jest długa, ale zazwyczaj mamy większość tych składników w domu. No, może trzeba kupić pastę krewetkową i świeży kokos... A czy ta sałatka jest naprawdę z Bali? A kto to sprawdzi? ;-)
  • Zimowa sałatka z tuńczykiem
    Kolorowa i optymistyczna sałatka - z dodatkiem czosnkowej bułki starczy nam za lunch.
  • Jarzynka z czerwonej papryki i fasolki szparagowej
    Kolorowy dodatek do pieczonego drobiu, kotletów schabowych lub mielonych; pasuje także do ryby.
  • Sałatka nicejska w wersji British
    Ciepła wersja popularnej na całym świecie sałatki nicejskiej, tym razem ze świeżym tuńczykiem. Lepiej może nie wmawiać Francuzom, że to najlepsza wersja, ale z drugiej strony... who cares, jeśli jest to całkiem niezłe danie?
  • Śródziemnomorska sałatka z fasolki
    Ciepła sałatka ze świeżej zielonej fasolki szparagowej z rozmaitymi dodatkami o śródziemnomorskiej proweniencji. Świetna z grillowanym serem halloumi.




Podziel się linkiem:


Komentarze: