Dla mnie - trzy w jednym: kawa, deser i digestif. Ilość grappy oczywiście regulujemy zgodnie z możliwościami osobniczymi.
Kraj pochodzenia: Włochy
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Caffe corretto alla grappa - Opis przyrzÄ…dzania:
Oczywiście, ciężko byłoby podać dokładną ilość składników. Każdy przecież ma własne upodobania, zarówno jeśli chodzi o ilość kawy w espresso, cukier i alkohol. Zaparzamy zatem bardzo mocne espresso, najlepiej we włoskiej maszynce. Wlewamy je do filiżanki i słodzimy do smaku brązowym cukrem, po czym dolewamy tyle grappy, ile wyda się nam właściwe - co najmniej łyżeczkę. Mieszamy i wypijamy natychmiast.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Caffe corretto alla grappa: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: klasyczna
« | Lipiec 2025 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |