Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Brukselka-z-boczkiem
Brukselka z boczkiem
Brukselka jest nie tylko ładna, ale i bardzo smaczna, pod warunkiem jednak, że ugotujemy ją al dente! Miękka brukselka traci cały swój urok.
Rodzaj dania: Dodatek
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
kilogram małych brukselek
200 g chudego wędzonego boczku lub bekonu
Opis przyrządzania:
Brukselkę czyścimy ze zwiędłych liści i starannie płuczemy. Gotujemy w dużej ilości osolonej wody na półmiękko - uwaga, nie przegotować! W między czasie kroimy w kostkę wędzony boczek lub bekon. Podsmażamy na teflonowej patelni na chrupko. Brukselkę odcedzamy i posypujemy boczkiem. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania:ciepła
Główny składnik: warzywa
Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024