W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Błyskawiczny chłodnik z zielonego groszku

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Zupa

Błyskawiczny chłodnik z zielonego groszku

Inna wersja zimnej zupy z zielonego groszku - tym razem błyskawicznie błyskawiczna!

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • kostka bulionowa warzywna
  • 450-500 g mrożonego zielonego groszku
  • świeża mięta
  • koperek
  • lód

Błyskawiczny chłodnik z zielonego groszku - Opis przyrządzania:

Odmierzamy 850 ml wrzątku. Wrzucamy kostkę bulionową i mieszamy do rozpuszczenia. Wrzucamy mrożony groszek i zostawiamy na 10 minut. Groszek wraz z płynem wkładamy do blendera, dodajemy garść świeżych listków mięty i miksujemy na zupełnie gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy w miseczkach, z kostką lodu i łyżką siekanego koperku.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Błyskawiczny chłodnik z zielonego groszku: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Błyskawiczny chłodnik z zielonego groszku przepisy:

  • Ciepła sałatka z wołową polędwicą
    Wiosenna sałata z plasterkami mocno przyprawionej smażonej polędwicy. Doskonały (i błyskawiczny) lunch.
  • Ragout wiosenne z jajkiem
    Świetna letnia kolacja (lub lunch) - ciepłe ragout z młodych warzyw, z bazyliowym sosem i jajkiem w koszulce. Podajemy z młodymi kartofelkami lub świeżym razowym chlebem.
  • Węgorz z cytryną i groszkiem
    Piękna kolorystycznie i bardzo smaczna przystawka z wędzonego węgorza; doskonała pod kieliszeczek dobrze zamrożonej czystej.
  • Elegancki krem z zielonego groszku
    Jadłam niedawno taką zupę w bardzo eleganckiej restauracji, podaną w małych kieliszkach jako amuse bouche. Była naprawdę znakomita, więc starałam się możliwie wiernie odtworzyć smak.
  • Makaron z groszkiem i mozarellą
    Kolorowy makaron z miło ciągnącą się mozarellą - wiosna na talerzu, nawet jeśli robimy to danie w listopadowy paskudny dzień.




Podziel się linkiem:


Komentarze: