Gęsty i pyszny sos do maczania różności, choćby kawałków surowych warzyw, szczególnie selera naciowego. Klasycznie podaje się go do łagodzenia palącego smaku skrzydełek z grilla.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone-Texas
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Amerykański dip z niebieskiego sera - Opis przyrządzania:
Ser - o pokojowej temperaturze - rozgniatamy w misce widelcem. Dodajemy śmietanę, majonez i sok cytrynowy i mieszamy - można mikserem - aż wszystkie składniki się połączą. W sosie zapewne pozostaną małe grudki sera - tak właśnie powinno być. Sos przykrywamy i trzymamy w lodówce do czasu podania.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Amerykański dip z niebieskiego sera: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna