Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Amerykanski-dip-z-niebieskiego-sera
Amerykański dip z niebieskiego sera
Gęsty i pyszny sos do maczania różności, choćby kawałków surowych warzyw, szczególnie selera naciowego. Klasycznie podaje się go do łagodzenia palącego smaku skrzydełek z grilla.
Rodzaj dania: Sosy
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone-Texas
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
100g niebieskiego sera (dowolnego
jaki się trafi)
150 ml gęstej kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
sok z połowy cytryny
Opis przyrządzania:
Ser - o pokojowej temperaturze - rozgniatamy w misce widelcem. Dodajemy śmietanę, majonez i sok cytrynowy i mieszamy - można mikserem - aż wszystkie składniki się połączą. W sosie zapewne pozostaną małe grudki sera - tak właśnie powinno być. Sos przykrywamy i trzymamy w lodówce do czasu podania.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024