Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Amerykanski-dip-z-niebieskiego-sera

Amerykański dip z niebieskiego sera

Gęsty i pyszny sos do maczania różności, choćby kawałków surowych warzyw, szczególnie selera naciowego. Klasycznie podaje się go do łagodzenia palącego smaku skrzydełek z grilla.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone-Texas

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
100g niebieskiego sera (dowolnego
jaki się trafi)
150 ml gęstej kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
sok z połowy cytryny

Opis przyrządzania:
Ser - o pokojowej temperaturze - rozgniatamy w misce widelcem. Dodajemy śmietanę, majonez i sok cytrynowy i mieszamy - można mikserem - aż wszystkie składniki się połączą. W sosie zapewne pozostaną małe grudki sera - tak właśnie powinno być. Sos przykrywamy i trzymamy w lodówce do czasu podania.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024