Zasadniczo z alkoholi preferujÄ™ wino wytrawne i whisky. Ale taki ajerkoniaczek, mmm...
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: około litr
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ajerkoniak (pyszny!) - Opis przyrzÄ…dzania:
Jajka starannie myjemy w ciepłej wodzie, osuszamy i wbijamy do miski. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy i miksujemy, aż powstanie puszysty kogel-mogel. Stopniowo, cały czas miksując, dolewamy mleko skondensowane, spirytus i rum. Gotowy ajerkoniak przelewamy do butelek i zakręcamy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Ajerkoniak (pyszny!): można zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: klasyczna
« | Lipiec 2025 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |