W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Słownik / Piquillos (hhiszpańskie papryczki)

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Hasło


Piquillos (hhiszpańskie papryczki)

Słodkie, czerwone, nieduże papryczki o charakterystycznym smaku. Uprawia się je przede wszystkim w północnej Hiszpanii. Piquillos najczęściej opieka się na grillu, obiera ze skórki, a potem upycha w słoikach, zalewając oliwą lub solanką - i w tej postaci zazwyczaj spotyka się je poza Hiszpanią. Całe papryczki można nadziewać mięsem, ziemniakami lub ryżem.