W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Słownik / Muscovado

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Hasło


Muscovado

Rodzaj surowego cukru z trzciny cukrowej. Ciemnobrązowy, wilgotny i miałki, ma tendencję do zbijania sięw twarde grudy. Jeśli tak się stanie, przekładamy muscovado do plastikowego pudełka, dodajemy kromkę świeżego pieczywa i szczelnie przykrywamy. Następnego dnia chleb będzie suchy, a cukier znów miałki i wilgotny. Muscovado ma głęboki smak karmelu, doskonale więc nadaje się do rozmaitych ciemnych ciast i deserowych sosów. Szczególnie dobrze pasuje do bananów, ananasów i jabłek.