Po angielsku self-raising flour, po francusku farine fermentante. Jest to zwykÅ‚a mÄ…ka już wymieszana z proszkiem do pieczenia, używana przede wszystkim do ciast - wiÄ™kszość sÅ‚odkich przepisów z Wysp Brytyjskich wymaga użycia mÄ…ki ze spulchniaczem, u nas jej jeszcze nie widziaÅ‚am. Możemy jÄ… zatem sobie zrobić sami, dodajÄ…c 2 i 1/2 Å‚yżeczki proszku do pieczenia do 1/4 kg mÄ…ki i dokÅ‚adnie mieszajÄ…c.
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |