W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / SÅ‚ownik / MÄ…ka ze spulchniaczem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Hasło


MÄ…ka ze spulchniaczem

Po angielsku self-raising flour, po francusku farine fermentante. Jest to zwykÅ‚a mÄ…ka już wymieszana z proszkiem do pieczenia, używana przede wszystkim do ciast - wiÄ™kszość sÅ‚odkich przepisów z Wysp Brytyjskich wymaga użycia mÄ…ki ze spulchniaczem, u nas jej jeszcze nie widziaÅ‚am. Możemy jÄ… zatem sobie zrobić sami, dodajÄ…c 2 i 1/2 Å‚yżeczki proszku do pieczenia do 1/4 kg mÄ…ki i dokÅ‚adnie mieszajÄ…c.