W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Słownik / Imbir w syropie

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Hasło


Imbir w syropie

Kawałki imbiru smażone w cukrowym syropie i w nim też przechowywane. Produkowane najchętniej przez Anglosasów i Chińczyków. Po angielsku "stem ginger (in syrup)". Rzecz przepyszna, słodka i ostra jednocześnie. Doskonały dodatek do keksów i pierników, do lodowego tortu imbirowego, do wszelkich słodkości. Świetny jest np. mus czekoladowy z posiekanym imbirem z syropu. Używa się zarówno syrop (np. do słodzenia zimowej herbaty), jak i kawałki imbiru.