KawaÅ‚ki imbiru smażone w cukrowym syropie i w nim też przechowywane. Produkowane najchÄ™tniej przez Anglosasów i ChiÅ„czyków. Po angielsku "stem ginger (in syrup)". Rzecz przepyszna, sÅ‚odka i ostra jednoczeÅ›nie. DoskonaÅ‚y dodatek do keksów i pierników, do lodowego tortu imbirowego, do wszelkich sÅ‚odkoÅ›ci. Åšwietny jest np. mus czekoladowy z posiekanym imbirem z syropu. Używa siÄ™ zarówno syrop (np. do sÅ‚odzenia zimowej herbaty), jak i kawaÅ‚ki imbiru.
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |