W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / SÅ‚ownik / Imbir w syropie

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Hasło


Imbir w syropie

KawaÅ‚ki imbiru smażone w cukrowym syropie i w nim też przechowywane. Produkowane najchÄ™tniej przez Anglosasów i ChiÅ„czyków. Po angielsku "stem ginger (in syrup)". Rzecz przepyszna, sÅ‚odka i ostra jednoczeÅ›nie. DoskonaÅ‚y dodatek do keksów i pierników, do lodowego tortu imbirowego, do wszelkich sÅ‚odkoÅ›ci. Åšwietny jest np. mus czekoladowy z posiekanym imbirem z syropu. Używa siÄ™ zarówno syrop (np. do sÅ‚odzenia zimowej herbaty), jak i kawaÅ‚ki imbiru.