Zimny wÅ‚oski sos, używany do przyprawiania miÄ™sa po upieczeniu lub uduszeniu. Tradycyjnie podaje siÄ™ go do osso buco, czyli plastrów giczy cielÄ™cej, uduszonych z warzywami. Bardzo dobrze też komponuje siÄ™ z jagniÄ™cinÄ…, kurczakiem i królikiem. Także dania wegetariaÅ„skie, jak bakÅ‚ażany zapiekane z mozarellÄ… lub ser halloumi z grilla, zyskujÄ… na smaku, gdy podamy do nich gremolatÄ™.
« | KwiecieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |