PoÅ‚udniowoamerykaÅ„skie danie z surowej ryby - kawaÅ‚ki filetów zalewa siÄ™ sokiem z cytrusów i odstawia na kilka godzin w chÅ‚odne miejsce. KwaÅ›ny sok Å›cina biaÅ‚ko w rybie i nadaje jej caÅ‚kiem niezÅ‚y smak. KawaÅ‚ki ryby miesza siÄ™ potem z różnymi dodatkami warzywno-owocowymi. Nie muszÄ™ chyba podkreÅ›lać, że ryba do ceviche musi być wstrzÄ…sajÄ…co Å›wieża.
« | Październik 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |