Dwa różne rodzaje słodyczy - dyni i cebuli - skombinowane w jednym garnku.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Zupa z dyni z cebulÄ… - Opis przyrzÄ…dzania:
Dynię kroimy w sporą kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Warzywa wkładamy do dużego garnka, dolewamy wywar i sok z cytryny. Dodajemy trochę soli i pieprzu i stawiamy garnek na średnim ogniu. Kiedy zupa się zagotuje, zmniejszamy ogień i gotujemy przez pół godziny, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy porcjami w malakserze lub blenderze, po czym przecieramy przez sitko. Dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną słodką papryką i ewentualnie jeszcze odrobiną soku z cytryny. Podgrzewamy do granicy wrzenia i podajemy w mroźny dzień, z dodatkiem małych, rumianych grzaneczek.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: warzywa
Kiedy przygotować Zupa z dyni z cebulą: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |