Apetyczna zupa z gatunku błyskawicznych. Jeśli podamy ją z grzankami z serem lub czosnkową bułką, drugie danie nie będzie już potrzebne.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Zupa z cukinii z kurczakiem - Opis przyrządzania:
Piersi z kurczaka kroimy w małe i cienkie plasterki.
W dużym rondlu roztapiamy masło i smażymy w nim kawałki kurczaka przez 2 minuty, aż zacznie zmieniać kolor.
Cukinię myjemy, osuszamy i ścieramy na grubej tarce (razem ze skórką).
Cebulę obieramy i też ścieramy na tarce, zaś czosnek obieramy i rozgniatamy nożem.
Cukinię, cebulę i czosnek dodajemy do kurczaka, mieszamy i smażymy 5 minut. Posypujemy mąką, mieszamy i smażymy kolejną minutę.
Dolewamy wywar z kurczaka, zagotowujemy i gotujemy minutę.
Wlewamy śmietankę; gotujemy jeszcze przez chwilę, mieszając, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podajemy na gorąco lub ciepło.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować Zupa z cukinii z kurczakiem: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Kwiecień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |