W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Zielony sok

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Zielony sok

Bomba z witaminą C. W czasach straszliwych, szalejących gryp o trudnych do zapamiętania skrótach, powinniśmy jak najczęściej wlewać w siebie takie soki - świeżo zrobione, zdrowe i pyszne.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 4 duże kiwi
  • duże zielone jabłko
  • pęczek świeżej mięty
  • 2 łyżki akacjowego miodu

Zielony sok - Opis przyrządzania:

Kiwi myjemy i obieramy.
Jabłko myjemy, kroimy bez obierania w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.
Miętę myjemy i osuszamy.
Kiwi, jabłko i miętę przepuszczamy przez sokowirówkę i słodzimy miodem do smaku (niekoniecznie, jeśli kiwi były nie bardzo kwaśne).
Podajemy natychmiast, żeby witamina C nie zaczęła się ulatniać (albo rozpadać, nie wiem, jak to ona robi).

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Zielony sok: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku



Podziel się linkiem:




Komentarze: