Bomba z witaminą C. W czasach straszliwych, szalejących gryp o trudnych do zapamiętania skrótach, powinniśmy jak najczęściej wlewać w siebie takie soki - świeżo zrobione, zdrowe i pyszne.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Zielony sok - Opis przyrzÄ…dzania:
Kiwi myjemy i obieramy.
Jabłko myjemy, kroimy bez obierania w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.
Miętę myjemy i osuszamy.
Kiwi, jabłko i miętę przepuszczamy przez sokowirówkę i słodzimy miodem do smaku (niekoniecznie, jeśli kiwi były nie bardzo kwaśne).
Podajemy natychmiast, żeby witamina C nie zaczęła się ulatniać (albo rozpadać, nie wiem, jak to ona robi).
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Zielony sok: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska