Sosy typu remoulade to popularny tu i ówdzie na świecie dodatek do różnych smażonych cosiów. Jest to, krótko mówiąc, majonez wymieszany z rozmaitymi, drobno posiekanymi dodatkami, a używamy go, by dodać życia takim, na przykład, placuszkom z cukinii, plastrom smażonego żółtego sera, czy też warzywom w cieście. Wersja z tego przepisu posłuży do polania smażonych zielonych pomidorów na dzisiejszy obiad.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Wariacja na temat sosu remoulade - Opis przyrzÄ…dzania:
PaprykÄ™ oczyszczamy z nasion, myjemy i osuszamy, po czym kroimy w drobnÄ… kosteczkÄ™.
Ogórek konserwowy obieramy ze skórki i też kroimy w drobną kostkę.
Kapary starannie osÄ…czamy z zalewy i drobno siekamy.
Majonez ukręcamy na jednolitą masę z musztardą i zalewą z ogórków. Dodajemy szczypiorek, paprykę, ogórek i kapary, mieszamy.
Sos doprawiamy do smaku solÄ…, Tabasco (lub innym pikantnym sosem) i sokiem z cytryny.
Sos przed podaniem musi postać w lodówce przez kilka godzin.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Wariacja na temat sosu remoulade: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |