Syrop cukrowy to niezbędny składnik wielu koktajli. Przydaje się także przy rozmaitych daniach słodkich, jak na przykład - wiśnie w korzennym syropie.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: szklanka
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Syrop cukrowy - Opis przyrzÄ…dzania:
Do rondelka wsypujemy szklankę cukru i dolewamy szklankę wody. Mieszamy, podgrzewając, aż cukier się rozpuści. Zwiększamy ogień i syrop zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy, aż ilość syropu zmniejszy się o połowę. Studzimy i przechowujemy w lodówce, w szklanym naczyniu.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Syrop cukrowy: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna