Danie dla wielbicieli zdecydowanych smaków.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Spaghetti z radicchio - Opis przyrzÄ…dzania:
Nastawiamy duży garnek osolonej wody na makaron. Kiedy się zagotuje, "wkręcamy" spaghetti i gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Radicchio kroimy w ćwiartki i wycinamy białe "nerwy" (tylko te grubsze). Płuczemy listki na sicie i starannie osączamy. Pomidory i anchois starannie osączamy z oliwy. Radicchio, pomidory i anchois wkładamy do malaksera i miksujemy, aż wszystko będzie dobrze posiekane - co jakiś czas trzeba malakser wyłączyć i zeskrobać ze ścianek przyklejone kawałki. Dolewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy trochę suszonej, roztartej w rękach papryki i miksujemy dalej. Kiedy sos będzie miał już konsystencję pesto, dodajemy połowę sera i mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy, mieszamy z sosem i natychmiast podajemy, z dodatkową oliwą do polania i z resztą tartego sera.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: makaron-kasza-ryż
Kiedy przygotować Spaghetti z radicchio: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |