Łagodny, kwaskowaty sos do zimnych mięs. Świetnie pasuje też do dojrzałych żółtych serów, możemy także podać go jako chutney do ryżu z curry.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sos rabarbarowy do mięs i serów - Opis przyrządzania:
Rabarbar obieramy z wąsów, płuczemy i siekamy. Wrzucamy do garnka i dodajemy miód, łyżeczkę oliwy z oliwek i łyżkę octu balsamico. Gotujemy przez 10 minut , aż rabarbar się rozpadnie. Dodajemy małą szczyptę soli. Sos przecieramy przez sitko i redukujemy na małym ogniu przez 5 minut. Studzimy i podajemy na zimno.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sos rabarbarowy do mięs i serów: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska