Klasyczny sos do gotowanych krewetek na zimno, smakuje równie dobrze z innymi skorupiakami (raki, homary) oraz jajkami na twardo.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sos koktajlowy - Opis przyrzÄ…dzania:
Mieszamy majonez, ketchup i chrzan (gotowy, ze słoika).
Śmietankę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z sosem. Dolewamy koniak i sok z pomarańczy, delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cayenne i sosem Worcestershire.
Do chwili podania przechowujemy w lodówce.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sos koktajlowy: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |