W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos czekoladowy na bogato

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Sos czekoladowy na bogato

Czysta dekadencja.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4-6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 150 ml kremowej śmietanki
  • 200 g czekolady deserowej
  • 25 g masła
  • 2 łyżki Golden Syrup
  • 2 łyżeczki koniaku

Sos czekoladowy na bogato - Opis przyrządzania:

Śmietankę wlewamy do rondelka i stawiamy na małym ogniu. Kiedy bliska już będzie wrzenia, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, masło i Golden Syrup. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści i sos będzie miał jednolitą konsystencję. Dodajemy koniak, mieszamy i podajemy na ciepło.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Sos czekoladowy na bogato: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: