W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos "Tysiąc Wysp"

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Sos "Tysiąc Wysp"

Klasyczny sos amerykański. Doskonały do gotowanych krewetek i różnych surowych warzyw.

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 2-4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1/2 szklanki majonezu
  • łyżka pasty pomidorowej
  • sos Worcestershire
  • musztarda z Dijon
  • sos chilli

Sos "Tysiąc Wysp" - Opis przyrządzania:

Mieszamy razem na gładką masę majonez, pastę pomidorową, łyżeczkę sosu Worcestershire, łyżeczkę gładkiej musztardy z Dijon oraz 2 łyżeczki sosu chilli. Doprawiamy solą do smaku.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sos "Tysiąc Wysp": można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Sos "Tysiąc Wysp" przepisy:

  • Sałatka ze szpinaku z jajkiem mollet
    Trochę klasyczna sałatka ze szpinaku, trochę Caesar's salad... W rezultacie - fuzja bardzo udana.
  • Sos paprykowy
    Uniwersalny sos do dań z grilla.
  • Sos do sałatki Caesar's (bez jajek)
    Nie wszyscy lubią rozdyźdane jajko w sosie do sałaty (ja akurat tak, ale pełna jestem zrozumienia dla tych, którzy nie lubią). To jest sos dla nich, żeby przez swoją abominację nie byli pozbawieni doskonałej sałatki.
  • Krwawa Mary - wariacja
    Gdyby nie ta wódka, to Krwawa Mary byłaby najzdrowszym napojem na świecie, zatem każdy nowy przepis się przyda. Ta wersja, nowoczesna, zawiera sok z limetki i wasabi, nadając drinkowi posmak egzotyki...
  • Krem serowy z brandy
    Pikantny krem serowy używany do smarowania ciasteczek serowych lub jako dip do maczania warzyw - szczególnie łodyżek selera naciowego.




Podziel się linkiem:


Komentarze: