W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Śniadaniowy gruszkowy koktajl

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Śniadaniowy gruszkowy koktajl

O, jak dobrze naładować się taką ilością witamin, i to już o poranku!

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 4 spore dojrzałe gruszki
  • sok z połowy cytryny
  • 400 ml świeżego (i zimnego) soku z mandarynek
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka płynnego jasnego miodu
  • cynamon i mielony imbir do smaku

Śniadaniowy gruszkowy koktajl - Opis przyrządzania:

Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kawałki, usuwając gniazda nasienne. Podczas krojenia skrapiamy sokiem z cytryny, który zapobiegnie ciemnieniu owoców, a przy okazji doda witamin i smaku!
Gruszki (wraz z sokiem) wkładamy do blendera, dolewamy sok z mandarynek (jeśli akurat mamy tylko pomarańczowy, to też się nada). Dodajemy jogurt i miód oraz przyprawy - powiedzmy 1/2 łyżeczki cynamonu i 1/4 łyżeczki imbiru, ale to tylko sugestia, każdemu według gustu!
Miksujemy wszystko na gładko, sprawdzamy pod kątem słodyczy (ewentualnie dodajemy więcej miodu) i ożywczości (ewentualnie więcej soku z cytryny) oraz przyprawienia (cynamon i imbir).
Wlewamy sok do 4 wysokich szklanek, dokładamy po grubej słomce i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Śniadaniowy gruszkowy koktajl: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku



Podziel się linkiem:




Komentarze: