W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Smoothie z papają

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Smoothie z papają

Śniadanie dla tych, którzy nie lubią rano używać swej szczęki.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 2 ładne papaje
  • limetka
  • 600 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 200 ml naturalnego jogurtu

Smoothie z papają - Opis przyrządzania:

Papaje myjemy i kroimy wzdłuż na pół. Łyżeczką wybieramy pestki, skórkę ścinamy nożykiem do obierania warzyw. Miąższ kroimy w grubą kostkę. Limetkę szorujemy, wycieramy i ścieramy na drobnej tarce skórkę (tylko zieloną warstwę). Wyciskamy sok i mieszamy go z jogurtem. Papaję wkładamy do blendera, dolewamy sok pomarańczowy i miksujemy na gładkie piure. Przelewamy sok do 4 szklanek. Na wierzch nalewamy jogurt i posypujemy każdą porcję szczyptą skórki z limetki. Podajemy natychmiast.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Smoothie z papają: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: egzotyczna

Wersja do druku

Podobne do Smoothie z papają przepisy:

  • Śniadaniowa sałatka
    Nieprawdopodobnie zdrowe śniadanie. Już bez żadnych dodatków energii powinno nam wystarczyć do południa, ale Amerykanie lubią do takiej sałatki spożyć jeszcze kilka ciepłych placuszków...
  • Salsa z melona
    Orzeźwiający dodatek do białego mięsa - z patelni, z grilla - ryby i krewetek. Pyszne i błyskawiczne.
  • Salsa z mango
    Słodko-pikantny dodatek do krewetek z grilla (mmm), pieczonej ryby lub smażonej piersi z kury.
  • Spaghetti z cytryną i bazylią
    Błyskawiczna, doskonała, wytrawna pasta z minimalnej ilości składników.
  • Oliwki z marokańskimi aromatami
    To nie danie dla tych, którzy lubią smaki łagodne i domowe. Cytryny, harissa, mięta, czosnek - przyprawy użyte w tym przepisie do zamarynowania zielonych i czarnych oliwek - usatysfakcjonują poszukiwaczy przygód.




Podziel się linkiem:


Komentarze: