Ananas, chilli i curry to kombinacja doskonała. Świetny dodatek do każdej rzeczy z grilla.
Kraj pochodzenia: Karaiby
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Salsa ze świeżego ananasa - Opis przyrządzania:
Ananas kroimy w drobnÄ… kostkÄ™.
Dymki obieramy z wierzchnich liści, odcinamy korzonki, płuczemy i osuszamy, po czym kroimy w plasterki.
Papryczkę chilli kroimy wzdłuż na pół, usuwamy ogonki i pestki, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
Imbir obieramy i drobniutko siekamy.
Ananas, dymkę, papryczkę i imbir mieszamy w sporej misce, dodajemy curry i sok wyciśnięty z obu limetek. Starannie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Salsa ze świeżego ananasa: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna