Słodko-kwaśna, kolorowa i optymistyczna salsa jest doskonałym dodatkiem do białej smażonej ryby, a także - mniej oczekiwanie - do wędzonej makreli.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Salsa z klementynek - Opis przyrzÄ…dzania:
Z wyszorowanych klementynek obieramy skórkę. Miąższ dzielimy na cząstki, zdejmując wszelkie białe błonki i grubo siekamy. Papryczkę chilli kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy nasion. Drobno siekamy. Kolendrę i dymkę myjemy, suszymy i drobno siekamy. Klementynki mieszamy z papryczką, kolendrą i dymką. Lekko solimy do smaku, mieszamy i podajemy w temperaturze pokojowej.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Salsa z klementynek: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska