Smaczna sałatka w kremowym, gęstym sosie. Podajemy z grzankami lub jako nadzienie do połówek pieczonych ziemniaków.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sałatka z pieczarek i niebieskiego sera - Opis przyrządzania:
Do malaksera wkładamy niebieski ser, majonez, jogurt i śmietanę. Miksujemy na gładki sos, ewentualnie solimy do smaku.
Pieczarki wycieramy wilgotną ściereczką i odcinamy ogonki. Kroimy każdą na pół.
Seler naciowy obieramy z wąsów i kroimy w plasterki. Mieszamy razem, delikatnie, acz starannie, pieczarki, seler, sos i łyżkę siekanego szczypiorku.
Włoskie orzechy siekamy, a rukolę płuczemy i osuszamy.
Duży talerz wykładamy listkami rukoli, nakładamy sałatkę. Posypujemy dodatkowym szczypiorkiem i siekanymi orzechami.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sałatka z pieczarek i niebieskiego sera: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |