Błyskawiczna sałatka z 4 zaledwie składników. Znakomicie pasuje do grzanek lub razowego chleba.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sałatka kolacyjna z paluszków krabowych - Opis przyrządzania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie i obieramy ze skorupek. Kroimy jajka w drobnÄ… kostkÄ™.
Paluszki krabowe wyjmujemy z plastikowych osłonek i drobno siekamy - wystarczy pokroić w cienkie plasterki, a same odpowiednio się rozlecą.
Kalafior starannie płuczemy i osuszamy, po czym dzielimy na różyczki i drobno siekamy - kalafior z racji swojej budowy sam będzie się drobno kruszył, siekać staranniej trzeba tylko łodyżki. Grube części łodyg wyrzucamy (można dodać je wraz z włoszczyzną do rosołu).
Mieszamy razem jajka, paluszki i kalafior. Dodajemy tyle majonezu, żeby wszystkie składniki zaczęły lekko się ze sobą sklejać. Solimy i - pardon - pieprzymy do smaku.
Podajemy z grzankami lub razowym chlebem.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Sałatka kolacyjna z paluszków krabowych: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |