W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Różowe śniadanie w szklance

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Napój

Różowe śniadanie w szklance

Bardzo przyjemny i zdrowy napój śniadaniowy.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • kawaÅ‚ek Å›wieżego imbiru o dÅ‚ugoÅ›ci 1 cm
  • 150 g mrożonych owoców jagodowych (najlepiej mieszanych)
  • 4 Å‚yżki pÅ‚ynnego miodu
  • 2 Å‚yżki gÅ‚adkiego masÅ‚a orzechowego
  • 2 szklanki (1/2 litra) zimnego kefiru

Różowe śniadanie w szklance - Opis przyrządzania:

Imbir obieramy ze skórki i ścieramy na drobnej tarce. Do blendera wkładamy nie rozmrożone owoce, dodajemy imbir i miksujemy na gładką masę. Dodajemy miód, misując dalej, po czym dolewamy kefir i wkładamy masło orzechowe. Miksujemy, aż napój będzie miał jednolitą konsystencję. Podajemy ze słomką.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Różowe śniadanie w szklance: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Różowe śniadanie w szklance przepisy:




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: