Właściwie to wstyd trochę wpisywać do PieceOfCake przepis tak prosty - ale może ktoś akurat nie wpadł na pomysł tej surówki? Doskonale pasuje do ryby i potraw typu tażin, a tak naprawdę, to do wszystkiego. A, i wspomaga trawienie, gdyby komuś na tym zależało.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Przepyszna surówka z kopru włoskiego - Opis przyrządzania:
Z kopru włoskiego zdejmujemy zewnętrzne grube warstwy, odcinamy zielone "piórka", przycinamy podstawę.
Koper starannie myjemy w zimnej wodzie i osuszamy.
Kroimy każda bulwę pionowo na pół, a potem w możliwie cienkie plasterki.
Wrzucamy koper do miski i solimy. Odstawiamy na kwadrans do pół godziny.
Do kopru dodajemy sok z cytryny i oliwÄ™, mieszamy i ewentualnie za przeproszeniem pieprzymy do smaku.
Boskie!
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Przepyszna surówka z kopru włoskiego: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |