Subtelny letni deser - oczywiście najlepsze byłyby dzikie poziomki...
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: trzeba poświęcić trochę czasu
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Poziomkowy deser z Sauterne - Opis przyrzÄ…dzania:
Poziomki rozgniatamy widelcem z łyżką cukru. Dolewamy wino i mieszamy. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno. Mieszamy z masą poziomkową i rozkładamy do 4 szklanych pucharków (kieliszków). Wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Tuż przed podaniem ozdabiamy poziomkami.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Poziomkowy deser z Sauterne: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: eleganckie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |