W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Podstawowy sos winegret

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przepis podstawowy

Podstawowy sos winegret

Najprostszy sos do sałaty i innych warzyw - dobrze się przechowuje, więc można go trzymać w słoiku w chłodnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć!

Kraj pochodzenia: Francja

Liczba porcji: 4 (na 1 sałatę)

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1/2 szklanki najlepszej oliwy z oliwek
  • 2 łyżki dobrego białego octu winnego
  • cukier

Podstawowy sos winegret - Opis przyrządzania:

Do słoika wlewamy oliwę z oliwek. Dolewamy ocet winny, dosypujemy skąpą łyżeczkę drobnego cukru. Słoik zakręcamy. Wstrząsamy tak długo, aż wszystko się doskonale wymiesza. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Podstawowy sos winegret: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: