W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Pita z kurczakiem i mango

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Małe danie

Pita z kurczakiem i mango

Bardzo smaczny sandwicz z kremowym nadzieniem. Jeśli chcemy zabrać go do pracy, bierzemy nadzienie w plastikowym pudełku, a pitę i rukolę osobno. Złożenie tych trzech składników w jedną kanapkę zajmie nam mniej niż minutę.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 150 g wędzonegoa kurczak
  • 3 łyżki chutneyu z mango
  • limetka
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 pity
  • 2 garści rukoli

Pita z kurczakiem i mango - Opis przyrządzania:

Kawałek wędzonego kurczaka obieramy ze skórki. Mięso kroimy w kostkę. Kurczaka wsypujemy do miski, dodajemy chutney z mango, łyżeczkę soku z limetki i jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem, starannie mieszamy. Pity nadkrawamy i rozchylamy. Do środka wkładamy garstkę listków rukoli i wypełniamy kurczakowym nadzieniem.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: mięsna

Kiedy przygotować Pita z kurczakiem i mango: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: