W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Paluszki z niebieskim serem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Małe danie

Paluszki z niebieskim serem

Smaczna pogryzka koktajlowa, doskonała na stojących przyjęciach (można wziąć do ręki). Każdy niebieski ser się nada, oczywiście im ostrzejszy, tym paluszki będą miały więcej charakteru.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 8 sztuk

Czas przygotowania: trzeba poświęcić trochę czasu

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 8 kromek biaÅ‚ego tostowego chleba
  • Å‚yżka miÄ™kkiego masÅ‚a
  • 100 g niebieskiego sera

Paluszki z niebieskim serem - Opis przyrzÄ…dzania:

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Z chleba odcinamy skórkę. Każdą kromkę rozwałkowujemy na cienki placuszek, mocno przyciskając wałek. Masło i niebieski ser rozgniatamy razem i ucieramy na gładką masę. Rozwałkowane kromki chleba smarujemy masą serową i zostawiamy w spokoju na 5 minut. Kromki zwijamy w ruloniki i spinamy końce wykałaczkami. Układamy rolki na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy na dobrze złoty kolor, jakieś 8-10 minut. Chwilę studzimy i podajemy gorące.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Paluszki z niebieskim serem: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Paluszki z niebieskim serem przepisy:




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: