Lekka i mile pachnąca imbirem zupa z warzyw i krewetek. Klasyczny fast food w zdrowej wersji.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Orientalna zupa z krewetkami - Opis przyrządzania:
Imbir obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Krewetki obieramy z pancerzyków i główek. Do garnka wlewamy wywar i sherry, dodajemy imbir i zagotowujemy. Do wrzącego wywaru wrzucamy warzywa (jeśli używamy kiełki, to wrzucamy je na samym końcu) i gotujemy, aż będą prawie miękkie. Dodajemy obrane krewetki i gotujemy 3-4 minuty, aż będą różowe. Zupę wlewamy do 2 miseczek, posypujemy listkami kolendry i podajemy z sosem sojowym, żeby można sobie było zupę doprawić do smaku.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Orientalna zupa z krewetkami: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |