To właśnie jest fast food - a w każdym razie taki powinien być...
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Najszybszy schab świata - Opis przyrządzania:
Stawiamy patelnię grillową (rowkowaną) na dużym ogniu. Mięso myjemy, osuszamy i odcinamy cały tłuszcz, gdyby się gdzieś przyplątał. Mieszamy sos sojowy, sherry, sos hoisin i olej sezamowy. Marynatą polewamy kotlety z obu stron. Kiedy patelnia zacznie dymić, spryskujemy ją oliwą i kładziemy schab. Patelnię przykrywamy i pieczemy mięso mniej więcej 4 minuty. Kotlety odwracamy i pieczemy kolejne 4 minuty - z obu stron mięsa powinny pojawić się porządnie przypieczone paski. Przez te 8 minut zdążymy umyć i osuszyć rukolę i rozłożyć ją na 4 talerze. Na rukoli kładziemy plastry schabu i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować Najszybszy schab świata: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |