To właśnie jest fast food - a w każdym razie taki powinien być...
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Najszybszy schab świata - Opis przyrządzania:
Stawiamy patelnię grillową (rowkowaną) na dużym ogniu. Mięso myjemy, osuszamy i odcinamy cały tłuszcz, gdyby się gdzieś przyplątał. Mieszamy sos sojowy, sherry, sos hoisin i olej sezamowy. Marynatą polewamy kotlety z obu stron. Kiedy patelnia zacznie dymić, spryskujemy ją oliwą i kładziemy schab. Patelnię przykrywamy i pieczemy mięso mniej więcej 4 minuty. Kotlety odwracamy i pieczemy kolejne 4 minuty - z obu stron mięsa powinny pojawić się porządnie przypieczone paski. Przez te 8 minut zdążymy umyć i osuszyć rukolę i rozłożyć ją na 4 talerze. Na rukoli kładziemy plastry schabu i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować Najszybszy schab świata: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska