Rzecz bardzo prosta i błyskawiczna w wykonaniu - a taka dobra. Imbirowym masłem smarujemy kawałki piernika, grzanki, bułeczki... lub też kładziemy na gorących placuszkach (patrz przepis na amerykańskie placuszki).
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Masło imbirowe - Opis przyrządzania:
Masło ubijamy w misce mikserem na puch. Po kropli dodajemy syrop imbirowy, cały czas ubijając. Imbir kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy do masła, mieszamy. Doprawiamy szczyptą mielonego imbiru i przekładamy do miseczki. Podajemy do grzanek, piernika lub świeżego pieczywa.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Masło imbirowe: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |