Niezwykła kombinacja, ale... nie wierz gębie, połóż na zębie. Chyba, że nie lubisz whisky. Albo truskawek. Albo lodów. Albo czarnego pieprzu. Ale to chyba niemożliwe?
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Lody z truskawkami, czarnym pieprzem i whisky - Opis przyrzÄ…dzania:
Truskawki szybko płuczemy, otrząsamy z wody i usuwamy ogonki. Kroimy w plasterki. Pokrojone truskawki polewamy whisky i mieszamy. Podczas mieszania polewamy miodem. Truskawki przekładamy do 4 miseczek. Na wierzch kładziemy lody śmietankowe - ile chcemy - po czym posypujemy wszystko z góry czarnym pieprzem prosto z młynka. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Lody z truskawkami, czarnym pieprzem i whisky: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |