W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Kulki z oliwek

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Małe danie

Kulki z oliwek

Oliwki pieczone w cieście serowym są bardzo ładną i smaczną pogryzką na przyjęciach koktajlowych.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 120 g sera gouda
  • 55 g miÄ™kkiego masÅ‚a
  • 100 g mÄ…ki
  • sÅ‚odka mielona papryka
  • 30 zielonych nadziewanych (migdaÅ‚ami
  • paprykÄ…) oliwek

Kulki z oliwek - Opis przyrzÄ…dzania:

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ser ścieramy na drobnej tarce. Mieszamy z masłem, łyżeczką słodkiej mielonej papryki i mąką. Zagniatamy miękkie ciasto. Oliwki bardzo starannie osączamy z zalewy. Z serowego ciasta toczymy kulki, robimy z nich placuszki i owijamy każdą oliwkę. Kulki oliwkowe kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na ciemnozłoto, 12-15 minut. Podajemy na ciepło.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Kulki z oliwek: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: eleganckie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: