W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Koktajl szampański

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Napój

Koktajl szampański

Nie wiem, skąd pochodzi ten smaczny koktajl - choć na pewno mieli coś z tym wspólnego Amerykanie - ale od lat już przewija się on po literaturze przedmiotu. No i po salonach, oczywiście.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • kostka cukru
  • 3 "chlusty" Angostury
  • 150 ml zimnego wytrawnego szampana

Koktajl szampański - Opis przyrządzania:

Do wysokiego kieliszka od szampana wkładamy kostkę cukru. Nasączamy cukier Angosturą. Dopełniamy świeżo otwartym szampanem.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Koktajl szampański: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Koktajl szampański przepisy:

  • Limetkowy fizz
    Szybki i niecodzienny koktajl karnawałowy - dobry pretekst do otwarcia butelki szampana.
  • Mimoza
    Uwaga, kochani! Ten przepis ma numer 1000!!! (a jest to uroczysty śniadaniowy koktajl na wielkie okazje; dla tych, którzy mogą pijać przed południem).
  • Mrożone daiquiri truskawkowe
    Wspaniały letni koktajl, doskonały sposób degustacji dojrzałych truskawek. Ochłoda w czasie upałów gwarantowana.
  • Granita z ginu z tonikiem
  • Kir Royale
    Klasyczny aperitif na szampanie - bardzo wytworny, n'est-ce pas?




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: