Ciepły, gęsty sos z kawałkami jabłek, słodzony syropem klonowym. Doskonały do małych placuszków, naleśników, placków ziemniaczanych...
Kraj pochodzenia: Kanada
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kanadyjski sos jabłkowy - Opis przyrządzania:
Jabłka myjemy, kroimy w ćwiartki i obieramy. Wycinamy gniazda nasienne, a cząstki jabłek kroimy w cienkie plasterki. Masło rozpuszczamy na patelni, wrzucamy jabłka i smażymy na sporym ogniu przez 2-3 minuty. Dodajemy sok jabłkowy i syrop klonowy, gotujemy przez 5 minut - a w każdym razie tak długo, aż sos zgęstnieje. Podajemy na ciepło do deserów.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Kanadyjski sos jabłkowy: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |