W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Jeszcze Jedna Krwawa Mary

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Jeszcze Jedna Krwawa Mary

Interesujący drink dla wszystkich - kto akurat nie pije alkoholu, po prostu rezygnuje z tequili.

Kraj pochodzenia: Meksyk

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 600 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 300 ml dobrego soku pomidorowego
  • sok z jednej limetki
  • łyżka siekanej kolendry
  • Tabasco
  • kilka cebulek dymek
  • kilka gałązek selera naciowego
  • tequila i sól
  • ćwiartki limetki do podania

Jeszcze Jedna Krwawa Mary - Opis przyrządzania:

Do blendera wlewamy sok z pomarańczy i sok pomidorowy. Dodajemy sok z limetki, kolendrę i Tabasco do smaku. Miksujemy, aż składniki się połączą, po czym wlewamy napój do dzbanka i wstawiamy na kilka godzin do lodówki - musi być naprawdę zimny!
Dymkę i seler myjemy. Do każdej szklanki wkładamy po jednej cebulce i jednej gałązce selera - będą służyły jako mieszadełka.
Brzegi 6 małych szklaneczek smarujemy sokiem z limetki i zanurzamy w grubej soli. Wlewamy tequilę.
Nalewamy Krwawą Mary do szklanek z cebulką i selerem i podajemy ze szklaneczkami tequili i ćwiartkami limetek do podgryzania.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Jeszcze Jedna Krwawa Mary: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku



Podziel się linkiem:




Komentarze: