Bogata, kolorowa jajecznica, znakomite danie dla bardzo głodnych ludzi, którzy nie lubią długo czekać.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Jajecznica z pomidorami i kozim serem - Opis przyrzÄ…dzania:
Jajka rozbijamy do miski i lekko roztrzepujemy widelcem. Dodajemy kozi twarożek, pokruszony w grudki i pół pÄ™czka posiekanego koperku. DymkÄ™ drobno siekamy. Pomidor obieramy ze skórki i kroimy w kostkÄ™. Na dużej patelni topimy masÅ‚o. Wrzucamy dymkÄ™, a po 2-3 minutach dodajemy pomidor. ChwilÄ™ podsmażamy i wlewamy jajka z twarożkiem. Na dużym ogniu smażymy jajecznicÄ™, aż osiÄ…gnie wÅ‚aÅ›ciwÄ… konsystencjÄ™ – niektórzy wolÄ… niemal pÅ‚ynnÄ…, inni znów dobrze Å›ciÄ™tÄ…. JeÅ›li bÄ™dziemy w trakcie smażenia caÅ‚y czas jajka mieszać, osiÄ…gniemy jajecznicÄ™ o charakterze kremu. JeÅ›li zaÅ› zamieszamy tylko od czasu do czasu – bÄ™dzie ona w wiÄ™kszych kawaÅ‚kach, w których Å‚atwo da siÄ™ odróżnić poszczególne skÅ‚adniki. Na koniec jajecznicÄ™ solimy i – za przeproszeniem – pieprzymy. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: jajka
Kiedy przygotować Jajecznica z pomidorami i kozim serem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |