Bardzo eleganckie i ładne grzaneczki, które podajemy do rozmaitych musów lub kremowych pasztetów.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: dowolna
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: średnio trudna
Składniki:
Grzanki Melba - Opis przyrzÄ…dzania:
Z dowolnej ilości kromek chleba tostowego robimy w tosterze lekko przyrumienione tosty. Ostrym nożem odcinamy brzegi grzanek, każdą kroimy po przekątnej na dwa trójkąty. Każdy trójkąt kroimy poziomo, między przyrumienionymi powierzchniami na dwie cieniutkie kromki - jest to o tyle proste, że chleb w środku jest wciąż miękki i nóż łatwo sobie daje nim radę. Rozgrzewamy opiekacz w piekarniku. Tosty kładziemy na blaszce nie opieczoną stroną do góry. Wstawiamy do piekarnika i - cały czas zerkając, żeby się nie przypaliły - przypiekamy je na złoto. Studzimy i podajemy do rozmaiych zakąsek.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Grzanki Melba: można zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |